LED inbouwspots installeren en monteren voor de klusjes mannen onder ons

Als je besloten hebt LED inbouwspots te installeren in één of meerdere ruimtes van je huis – gefeliciteerd met je keuze! – volgt de volgende stap: het installeren van je LED inbouwspots. Dit is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Gelukkig kunnen wij je helpen door in dit artikel een paar korte tips te geven met betrekking tot het installeren van LED inbouwspots.

  1. Houd voldoende afstand
  2. Bij het inbouwen van de LED inbouwspots in een verlaagd plafond is het van belang dat de lampjes minstens 3 centimeter van het oorspronkelijke plafond afhangen. Ook moeten de spots minstens 30 centimeter van elkaar af geplaatst worden. Dit om te voorkomen dat de lampjes te warm worden en er brandgevaar ontstaat.
  3. Sluit de stroom af
  4. Het is ontzettend belangrijk eerst de stroom af te sluiten voordat je dit soort installaties begint. Als je dit niet doet, wordt het simpelweg installeren van een paar spots ineens levensgevaarlijk! Zorg er dus altijd voor dat je veilig te werk gaat en dat de stroom goed afgesloten is.
  5. Denk aan de dimmer
  6. Denk er op tijd over na of je ook een dimmer bij je LED inbouwspots wil installeren of niet. Hier hangt namelijk ook van af wat voor lampjes je koopt en natuurlijk wat voor schakelaar je hiervoor moet installeren.
  7. Markeer de plaats waar de lampjes moeten komen
  8. Markeer eerst goed waar de lampjes moeten komen en doe dit voor ieder spotje, voordat je de boor er in zet. Zo kun je eerst nog controleren of alle lampjes op de goede plek komen en of ze elkaar niet in de weg zitten.

Let op waar je boort

Het is heel belangrijk dat je goed weet in welke muur of in welk plafond je boort. Controleer eerst of je niet in een leiding of pijp boord, want dan heb je een probleem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *